Azért, hogy ne vessz el a közösségi marketing útvesztőjében.

Sz.O.cialMarketing

Sz.O.cialMarketing

Facebook: hivatalos oldal vagy magán profil?

A legnagyobb hiba amit elkövethetsz

2017. szeptember 28. - Gerli

Sok cég vagy vállalkozás él a Facebook adta lehetőségekkel, de sokak hibát követnek el azzal, hogy cégüknek személyi profilt/oldalt hoznak létre. Ez egyáltalán nem szerencsés. Igaz, személyi oldallal lehet embereket bejelölni és ez hivatalos oldallal nem lehetséges, viszont a kedvelt céges oldalt meg lehet osztani, ajánlani lehet másoknak. 

design.png

Köztudott, hogy egy-egy hivatalos oldal új posztja nem minden kedvelőhöz jut el, de ez ugyanúgy igaz a személyi oldal posztjaira is, nem jelenik meg az összes ismerősnek. Ez esetben miért jobb egy hivatalos oldal? Mert céges profilnál könnyen utána lehet járni annak, hogy a poszt hány embert ért el, személyi oldalon ez nem lehetséges. Tehát a vállalati facebook profilon lehetőség van arra, hogy leellenőrizzük oldalunk statisztikai adatait, az elért emberek, like-ok, megosztások számát, sőt azt is, hogy a nap melyik órájában tekintették meg többen a posztot, így tudjuk mikor érdemes posztolni.

Üzleti oldalak számára a Facebook remek lehetőségeket kínál reklámozásra, hirdetések feladására, amire személyi felhasználóként nincs lehetőségünk.

Továbbá a hivatalos oldalak „rajongóinak” száma nincs korlátozva, míg egy személyi profilnak maximum csak 5000 ismerőse lehet, ami lehet kevés lesz a későbbiekben.

Mivel sok cég elköveti ezt a hibát, ezért a Facebook lehetőséget ad arra, hogy javítsunk az elkövetett hibán és vállalati profilra lehet váltani. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szocialmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr3012909522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása