Azért, hogy ne vessz el a közösségi marketing útvesztőjében.

Sz.O.cialMarketing

Sz.O.cialMarketing

Blog indító

Az online marketing nem nehéz.

2017. szeptember 11. - Gerli

Ahogy a blog leírásában olvashattad, évek óta foglalkozom online marketinggel.

Az online marketing nem nehéz! 

Természetesen rengeteg program, eszköz és lehetőség van. Végtelen számú szakszót lehet megtanulni csak a Google Adwords kapcsán. Ugyanez jellemző a Facaebook hirdetési felületeire. A lényeg viszont az, hogy NEKED, aki a kisvállalkozásod népszerűsítésére törekszel egyáltalán NEM kell tudni mindent! Azonban a szükséges eszköztáradat össze kell állítanod. Ezek lehetnek feladatlisták, programok, ütemtervek, amelyeket stabilan használsz, amelyekkel az elképzeléseidet meg tudod valósítani (ezekről lesz majd szó). 

5-nél kevesebb azoknak a magyar blogoknak a száma, amelyeken naprakész és hasznos információt találsz. Olyan információról és tanácsokról beszélek amelyeket a saját üzletedre fordítva még akár aznap ki tudsz próbálni. Sokszor olvasok végig egy cikket és utána felteszem magamnak a kérdést, hogy segített-e. A válasz többnyire nem. Ez azért van mert az értékesítés a lényeg nem az hogy te ingyen tanulj. Sokkal jobb ha inkább megrendeled a könyvet és abból "mindent" megtudsz. 

Az online kiadványokat szeretem, azok közül is kiemelten azokat amik konkrét segítséget nyújtanak. Mivel minden közönség és vállalkozás más. Egy általános leírás csak akkor segít ha kellően kreatív vagy és már valamilyen tudással rendelkezel a témában. Amit preferálok az interneten található segédanyagok közül: nyomtatható ütemterv, munkafüzet, poszt ötletek/címet vagy sablonok emailhez stb. Ezekből igazán tudsz dolgozni.

Ha nem nehéz az online marketing akkor miért nem megy sokaknak?

Egyrészt azért mert mondjuk elvégzel egy 2 napos tanfolyamot és rengeteget tanulsz belőle, felcsillan a szemed a lehetőségektől, ötletektől. De mi történik a tanfolyam után 2 hónappal? Addigra túl vagy már 40 poszton? Az esetek 90%-ban sajnos nem.  Ez a gond.

Az online marketing könnyen megtanulható. Ami nehéz az az, hogy folyamatosan legyen kedved és időd tartalmat generálni. Kisvállalkozásnál az amúgy is sűrű napirendedbe zsúfolódott még egy feladat. Hogy szakíts rá időt és tartsd fenn a saját lelkesedésed? 

Az online marketinged legnagyobb ellensége az időhiányod és a fásultságod.

Ezekben szeretnék Neked segíteni, ezzel a bloggal.

Szívesen várom kommentben a kérdéseket, kéréseket, észrevételeket! Ha van jó ötleted oszd meg Velem és a többi olvasóval!

A bejegyzés trackback címe:

https://szocialmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr6212818670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása